Prodano
98.000,00

Okolica Barbana – kuća

Ekskluzivno samo kod nas! Rijetkost na tržištu!

Općina Barban smještena je na jugoistoku istarskog poluotoka. Udaljenost od Kopra iznosi 97km a od istarskog ipsilona 17km. Ovo malo slikovito srednjevjekovno naselje akropolskog tipa u Istri bogato je povijesti, običaja i tradicije koja se prenosi sa starijih na nove naraštaje već stoljećima.

Pitoma priroda unutrašnjosti, izlaz na more, obnovljena sela sa ponudom luksuzno opremljenih vila s bazenima i brojnim drugim sadržajima, te gastronomski, adrenalinski, rekreativni i kulturni sadržaji doprinijeli su ubrzanom razvoju turizma općine u posljednjih desetak godina.

Na tom području se nalazi bajkovita kuća koju imamo u ponudi a čiju ćemo Vam priču ispričati u narednim crtama.

Na 220 m² smjestila se kuća ukupne bruto površine 60 m² koja se proteže na dvije etaže+tavan, zasebna konoba od 17,5 m² te kamena građevina ukupne tlocrtne površine 36 m² koja se proteže na dvije etaže.

Kuća se sastoji od prizemlja i 1.kata. U prizemlju se nalaze kuhinja sa starinskim štednjakom na drva te dnevnim boravkom, predsobljem i prostorom predviđenim za kupaonu. Stepenice vode na kat gdje se nalaze dvije prostrane spavaće sobe sa idiličnim pogledom na prirodu, otvorenu sjenicu obraslom vinovom lozom te starom šternom iz 1920.god. koja je nekada opskrbljivala vodom cijelu obitelj koja je živjela u toj kući.

Cijela donja etaža je obložena terazzo podovima.

Na samom izlazu iz kuće nalazi se konoba s ognjištem koja se davne 1920.god koristila za okupljanje obitelji uz vatru i sušenje pršuta i kobasica.

Na nekoliko koraka udaljenosti od konobe nalazi se kamena građevina koja je u to vrijeme bila štala čiji prizori sušenog sijena i dan danas svjedoče njezinom postojanju. Drvene ljestve nas vode na gornji dio građevine koji cjelokupnoj strukturi daje jedan poseban rustikalni ugođaji i šarm.

Kuća ima svoj prilaz sa ceste te dovoljno širok ulaz za prolaz sa automobilom.

Na 2 minute vožnje asfaltiranom cestom dolazite do čarobne uvale Blaz u kojoj je u davnim vremenima radilo pet mlinova koji su stajali u razini s morem, što je prava rijetkost, a postojalo je i nekoliko izvora vode koji tamo stoje i dan danas. Na to podsjeća nekoliko napuštenih ostataka zgrada mlinova i voda izuzetne kakvoće koja izvire u tom području na što navodi činjenica da su po nju dolazili ljudi iz udaljenijih krajeva Istre.

*Uredna dokumentacija i vlasništvo 1/1

Osnovni podaci nekretnine

Cijena : 98.000,00
Cijena m² : 445,45 €
Namjena : Prodaja
Vrsta nekretnine : Kuće
Ukupna kvadratura zemljišta : 220 m²

Opći podaci o nekretnini

ID nekretnine : 129
Stanje : Prodano
Zemlja : Hrvatska
Regija : Istra
Grad : Barban
Naselje : Okolica Barbana
Naziv nekretnine : 718

Detalji o nekretnini

Godina izgradnje : 1920
Vrsta građevine : starogradnja
Kat : Prizemlje + 1. kat

Unutarnja struktura

Broj prostorija : 7
Spavaće sobe : 3

Grijanje i hlađenje

Vrsta grijanja : Drva

Osobine

Polunamješteno
Parking
Dvorište
Tavan - šupa - spremište
Kamin

Pronađi na karti

Get Directions

Oznake

Possesso nekretnine
Slažem se da ova stranica prikuplja moje ime i prezime, e-poštu i broj telefona.

Usporedite

NaslovCijenaStatusTipPovršinskiSvrhaSpavaće sobeKupaonice
error: Sadržaj je zaštićen!